Om Hamburger-SM

För åttonde året i rad anordnar vi på Max Hamburger-SM där vi vill hitta den godaste burgaren. Under hela sommaren kommer Sveriges hemmakockar att kunna delta i tävlingen genom att dela sitt bästa recept på Instagram.

Vi på Max har anordnat Hamburger-SM, årets godaste tävling, sedan 2007 och intresset ökar för varje år. Att skapa en hamburgare är mer komplext än man tror och variationsmöjligheterna är oändliga. Kravet för att delta är att hamburgaren är gjord på nötkött, i övrigt är det fritt att använda sin fantasi.

Nytt för i år är att du som tävlingsdeltagare lägger upp dina bidrag på Instagram under hashtaggen #hamburgersm. Samtliga bidrag visas på hamburgersm.se där man kan rösta på sin favorit. Tävlingen pågår 22 maj – 15 augusti. De 25 bidrag med flest röster går till semifinal där juryn, under ledning av vår VD Richard Bergfors väljer ut fem finalister. Utöver de 25 bidrag som får flest likes kommer Max chefskock välja ut några favoriter som även de går vidare till semifinal. Finalen avgörs i Stockholm den 29 augusti. Lycka till!

Tävlingsvillkor – så här gör du

Laga dina godaste hamburgare och dela med dig av bild och recept på Instagram under hashtaggen #hamburgersm. Dela din bästa hamburgare på Instagram, och tagga med #hamburgersm. Bilderna publiceras på www.hamburgersm.se där du även kan rösta på dina favoriter.

Vårt enda krav är att ditt bidrag innehåller en hamburgare gjord på nötkött. Du kan skicka in ditt bidrag från 22 maj – 15 augusti. De 25 bidrag med flest röster (likes) går till semifinal där vår namnkunniga jury, under ledning av Richard Bergfors, VD på Max väljer ut 5 finalister. Utöver de 25 bidrag som får flest likes kommer Max chefskock välja ut några favoriter som även de går vidare till semifinal. Finalen avgörs i Stockholm den 29 augusti. Vinnaren får tillsammans med en vän åka till New York (värde 30.000 kr) där de bland annat får en guidad burgartur.

Genom att tagga en bild med #hamburgersm ger deltagaren Max tillstånd till att publicera bilden på www.hamburgersm.se Deltagaren ger även Max rätten att använda bilderna för såväl intern som externt bruk. Om Max uppmärksammar ett bidrag som kan uppfattas som stötande eller kränkande kommer dessa bilder att raderas. Max har rätt att ta bort bilder som strider mot dessa villkor.

Juryns beslut kan inte överklagas och eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Deltagaren måste vara över 18 år för att få vara med och tävla. Anställda vid Max eller anhöriga får inte delta i tävlingen.

De uppgifter du lämnar om dig själv i samband med insändande av bidrag kommer att behandlas för att kunna administrera tävlingen. I samband med publicering av finalister/vinnare av tävlingen kommer personuppgifter som namn, efternamn och ort att publiceras på Internet. Om du begär rättelse av felaktiga personuppgifter eller önskar mer information kring behandlingen av dina personuppgifter ber vi dig att kontakta oss på Max.

Genom att godkänna dessa Allmänna Tävlingsvillkor samtycker du till personuppgiftsbehandling enligt ovan. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Priser

1:a pris – Burgarresa för två till New York.
2-5:e pris – Presentkort på Max.

Jury

Under ledning av Richard Bergfors, VD på Max kommer en namnkunniga jury välja ut 5 st finalister.

Tidigare vinnare

Se tidigare vinnare och deras burgarrecept här.

Plats och datum

Tävlingen är öppen 22 maj – 15 augusti.
Finalen avgörs i Stockholm den 29 augusti.

Gilla Hamburger-SM på Facebook!