Jonas Mårtensson, Max chefskock tipsar:

Så lyckas du med hamburgaren

Jag heter Jonas Mårtensson och är Chefskock på Max. Tillsammans med bröderna Bergfors är jag ansvarig för att ta fram nya smaksensationer på Max meny. Det innebär att jag provar en hel del hamburgare. Vi på Max är på ständig jakt efter den optimala burgaren och under Hamburger-SM har jag förmånen att vara den som går igenom alla bidrag och slutligen utser de fem finalisterna. Nedan har jag tagit fram tips till alla som delar min passion för hamburgare. Lycka till!

Hamburgertips

  1. Den saftigaste hamburgaren får du med nymalen svensk nötfärs.
  2. Krydda köttet ordentligt, både i och utanpå.
  3. Vänd endast köttet en gång på grillen.
  4. Less is more; låt köttet, brödet och osten tala för sig själv. Om man lägger på för mycket får man alla möjliga smaker i munnen och inget sticker ut.
  5. Komplettera gärna med något som ger lite crunch eller krispighet, typ jalapeños, tjocka bitar av isbergssallad eller motsvarande.
  6. Viktigt att brödet är ordentligt rostat för att få fram en bra texturkänsla.
  7. Inga kylskåpskalla tillbehör på burgaren.

Jonas Mårtensson är utbildad kock med 20 års erfarenhet från olika restauranger som exempelvis Stallmästargården, Rolfs Kök, Paus med flera. Jonas har även jobbat i privata hushåll, på Svenska Ambassaden i Paris samt på Drottningholms slott. Jonas har varit Chefskock på Max sedan 2006.

Gilla Hamburger-SM på Facebook!