Finalisterna är klara!

Kampen om vem som ska bli svensk mästare i att laga hamburgare har pågått sedan i maj. Den 29 augusti möts finalisterna i Stockholm då de inför en namnkunnig jury gör upp i kampen om vem som lagar den godaste hamburgaren.

Max chefskock Jonas Mårtensson har haft bråda dagar att gå igenom den imponerande mängd bidrag som kommit in i tävlingen. Finalisternas hamburgare stack ut lite extra och de som har gått vidare i årets Hamburger-SM är Karim Parto och Axel Cruce från Göteborg som står bakom Instagramkontot @hamburgerism, Joel Kakavand, också han från Göteborg, med kontot @lord_jman, Sara Samuelsson från Upplands Väsby som har kontot @asmallpinchofsalt, Matilda Mattsson från Malmö med kontot @matildasmat och Jens Johansson från Luleå med kontot @jagoloading.

– Hamburger-SM är en otroligt rolig tävling, dels för att jag älskar hamburgare och ständigt är på jakt efter den optimala burgaren, men också för att det finns så många duktiga hemmakockar där ute som vi nu får chans att uppmärksamma. Jag är verkligen imponerad, säger Jonas Mårtensson.

Som vi skrivit om tidigare kommer vinnaren att utses av en jury som utöver ordförande Richard Bergfors, VD på Max, består av den amerikanska hamburgerexperten George Motz, journalisten och hamburgerälskaren Jennie Hammar och Dorotea Malmegård, konditor som bland annat bakat för hovet.

– Vi tycker det är väldigt kul att så många delar vår passion för hamburgare och ser verkligen fram emot att få träffa finalisterna och framförallt få smaka på deras hamburgare, säger Richard Bergfors, som också ligger bakom kontot @burgerspotting på Instagram.