Årets Hamburger-SM är igång!

För åttonde året i rad anordnar vi på Max Hamburger-SM där vi vill hitta den godaste burgaren. Under hela sommaren kommer Sveriges hemmakockar att kunna delta i tävlingen genom att dela sitt bästa recept på Instagram.

Vi på Max har anordnat Hamburger-SM, årets godaste tävling, sedan 2007 och intresset ökar för varje år. Att skapa en hamburgare är mer komplext än man tror och variationsmöjligheterna är oändliga. Kravet för att delta är att hamburgaren är gjord på nötkött, i övrigt är det fritt att använda sin fantasi.

– På Max älskar vi hamburgare och är alltid på jakt efter att hitta den bästa burgaren. Tävlingen blir ett sätt för oss att träffa likasinnade som har en kärlek för hamburgare. Och självklart vill vi bli inspirerade och ta del av nya smakkombinationer, säger Richard Bergfors, vd på Max och juryordförande i Hamburger-SM.

Tidigare år har ingredienser som lingonchutney, gruyèreost och sparris funnits med bland bidragen.

Nytt för i år är att du som tävlingsdeltagare lägger upp dina bidrag på Instagram under hashtaggen #hamburgersm. Samtliga bidrag visas på hamburgersm.se där du kan rösta på din favorit. Tävlingen pågår 22 maj – 15 augusti. De 25 bidrag med flest röster går till semifinal där juryn, under ledning av Richard väljer ut fem finalister. Finalen avgörs i Stockholm den 29 augusti. Richards egna hamburgerspaningar kan du följa på hans Instagramkonto, @burgerspotting.

Så här tävlar du i Hamburger-SM:
Att tävla är enkelt, laga din godaste hamburgare på nötkött, fota den och lägg upp på Instagram, skriv in receptet och tagga med #hamburgersm. De 25 bidrag som får flest röster går till final. Vinnaren får åka till New York tillsammans med en vän, där bland annat en guidad burgartur väntar. Tävlingen pågår mellan 22 maj till 15 augusti. Den slutgiltiga finalen avgörs i Stockholm 29 augusti.